Ons hele huis lag een paar jaar geleden vol met fidget spinners en daarna met Fidget cubes. Met de nieuwjaarsschoonmaak begin deze maand hebben we weer een aantal van deze fidget cubes gevonden in huis. We zijn deze weer eens gaan gebruiken tijdens schermtijd, huiswerk maken en TV kijken. We merken dat de kids en wijzelf als ouders ook wat rustiger en gefocust blijven tijdens het gebruiken van deze fidget cubes. Ik vergelijk het zelf met het doodlen wat ik vaak doe tijdens een telefoongesprek of een zoom call. Hierdoor merk ik ook dat ik wat rustiger en met meer aandacht aan het werken ben.
Het enige nadeel van een fidget cube is dat deze vaak “geluid” maakt waardoor deze niet altijd is toegestaan in de klas als je kind deze wilt gebruiken om beter te concentreren of focus te houden of de les.
De fidget cube heeft zes kanten die meestal bestaan uit: schakelen, glijden, klikken, draaien, rollen en ademhalen.
Schakelen
Met de schakelkant, kun je de flipper van de ene kant naar de andere kant klikken. Je kunt het vergelijken met het aan- en uitschakelen van een lichtknop. Wanneer je je vinger van de ene kant naar de andere kant verplaatst om te klikken, dan krijg je een hard klik geluid. En als je je vinger tegen de flipper aanhoudt, dan verminder je het geluid. Op deze manier is het meer een soort wipwap.
Glijden
De kant waarmee je kan glijden, lijkt een beetje op een joystick van een gamecontroller. Ook de bewegingen zijn hiermee te vergelijken. Je kan het rondje van de ene kant naar de andere kant laten glijden en rondjes draaien.
Klikken
Aan de klikzijde vind je vijf drukknopjes. Het doet denken aan de zijde van een dobbelsteen. Deze knopjes kun je indrukken. Waarbij er twee knopjes aanwezig zijn die bij het indrukken een harder klikgeluid maken en die om iets meer kracht vragen. Deze knopjes zijn vergelijkbaar met het indrukken van een pen. Daarnaast zijn er twee knopjes die zacht drukken en geen geluid maken. De middelste knop zit er precies tussenin, qua geluid en kracht.
Draaien
Aan de kant waar je kan draaien, vind je een rond plat vlak. Deze maakt een licht ratelend geluid wanneer je de spin draait. Bij het draaien trilt de spin licht. Daarnaast vind je er een klein rondje, hiermee kan je het geheel makkelijker ronddraaien.
Rollen
De kant waarmee je kan rollen, heeft twee opties: tandwieltjes en een metalen balletje. Met beide vormen kan je rollen. Met het metalen balletje kun je ook een klikgeluid maken door het balletje in te drukken. De tandwieltjes kun je los van elkaar bewegen en ook dit geeft weer een soort ratelend geluid.
Ademhalen
Als laatste bevat de friemelkubus ook een kant waarmee je kan ‘ademhalen’. Het is gebaseerd op een ‘worry stone’. Deze stenen stonden vroeger bekend om het loslaten van spanning, wanneer je over de steen wreef. Aan deze kant van de kubus is het ook de bedoeling dat je er overheen kan wrijven.
(Bron : fidgetcube.nl)
Fidget Cube tegen Stress Groen - Fidget Toys - Stressbal - Speelgoed - Groen/zwart, Merkloos
Description
SpeelkubusFidget Cube tegen Stress - Fidget Toys - Stressbal - Speelgoed Jongens - Speelgoed Meisjes - Grijs/zwartHeb jij in de klas of op kantoor wel eens met een pen zitten klikken? Of raak jij snel je concentratie kwijt? Dan hebben wij een geweldig alternatief voor je. Deze stressbal voor hand...
Fidget Cube tegen Stress - Fidget Toys - Speelgoed - Grijs/zwart, Merkloos
Description
SpeelkubusFidget Cube tegen Stress - Fidget Toys - Stressbal - Speelgoed Jongens - Speelgoed Meisjes - Grijs/zwartHeb jij in de klas of op kantoor wel eens met een pen zitten klikken? Of raak jij snel je concentratie kwijt? Dan hebben wij een geweldig alternatief voor je. Deze stressbal voor hand...