Home » 5 leuke activiteiten die je buiten kunt doen in de regen

5 leuke activiteiten die je buiten kunt doen in de regen

Door Leukvoordekids
wat te doen als het regent

Helaas geen sneeuw deze winter, maar regen en storm in overvloed. Zeker de laatste dagen komt het weer met bakken uit de hemel. Je kunt dan lekker binnen gaan zitten om spelletjes te doen met de kids maar het is veel leuker en gezonder om lekker naar buiten te gaan! Trek stevige en oude kleren aan, kaplaarzen en een waterdichte regenjas en laat het kind in je los en ga samen met je kids een van deze activiteiten doen. Lekker buiten en daarna bij de kachel of openhaard met een warme kop chocomel of koffie na genieten.

Plassen stampen

Ja dit is leuk!  Zoek een mooie plas op en maak er een wedstrijd van om samen met je kind te kijken wie het hardst kan stampen of bij wie de spetters het hoogst komen. Vergeet niet om waterdichte schoenen of laarzen aan te doen om lekker lang te kunnen stampen.

Foto’s maken in de regen

Als alles nat is dan ziet de wereld er altijd anders uit. Maak eens wat foto’s met je mobiele telefoon van alledaagse dingen die nat zijn en waar druppels op liggen. Het is wel wat lastig om foto’s te maken als het regent omdat er minder licht is maar je zal versteld staan hoe mooi je foto’s worden. Print daarna je foto’s uit die jij en je kids hebben gemaakt en maakt dan binnen een mooie fototentoonstelling van jullie buiten activiteiten.

Ga het bos in

Ga lekker met je kids het bos in en laat de regen op je neerkomen wanneer je lekker door het bos loopt. Het is dan wat rustiger dus je hebt alle ruimte voor jezelf en je kids. Wellicht kan je een hut bouwen of in de bomen klimmen. Kijk wel uit met het klimmen want de takken kunnen nat zijn. Zeker als het wat minder regent dan is het heerlijk vertoeven in het bos en vergeet dan ook niet te genieten van de geuren van een regenachtig bos.

Gocoaching

Download de Geocaching app en ga op pad. Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de echte world elkaar tegenkomen.Het is een echte buiten activiteit die leuk is voor jong en oud en zeker heel goed kan tijden een lekker potje regen.  

Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Bij het zoeken naar een geocache bekijk je best altijd even wat de grootte van de geocache is, soms kan deze heel klein zijn. De cache moet uiteraard waterdicht zijn (wel handig voor tijdens het regen!) en het bevat een logboek en je kan vaak wat ruilen met iets wat er in de cache zit.

Maak een overdekte hut of zet een tent op

Heb je een tuin, maak dan een overdekte hut. Pak een oude hoeslaken or tafelkleed en span deze tussen twee stoelen of twee bomen. Of zet een tent op en ga erin picknicken met je kids en geniet van de gezelligheid en de regen die tegen het dak van de hut of tegen de tent tikt. 

Als het koud is maak dan lekker warme chocomel en vertel verhalen over toen jezelf klein was als kind en wat jij het liefst deed als het regende.

Foto door Yaroslava Borz via Pexels

Gerelateerde artikelen