Home » Kleine ergernissen met tieners en pubers in huis

Kleine ergernissen met tieners en pubers in huis

Door Leukvoordekids

Wij zijn thuis mijn zijn vijven, waarvan twee pubers van 15 en 14 en een tiener van 11. Vroeger vond ik het bij mijn ouders altijd onzin dat ze zo liepen te zeuren als ik iets ‘fout’ deed wat ze al een paar keer hadden gevraagd om het niet te doen. Nu ik zelf vader ben hoor ik mijn eigen vader in mijn eigen stem als ik me weer eens irriteer als mijn kids weer ‘vergeten’ de lichten uit te doen in hun kamer. In deze post een paar van mijn eigen kleine ergernissen. Het zijn natuurlijk maar kleine ergernissen en ik denk dat het beter is dat ik mijn eigen verwachtingen zal moeten bijstellen ipv te verwachten dat ze deze ergernissen uit zichzelf gaan verbeteren. Elke ouder met tieners en pubers in huis zullen zich wel herkenning in een aantal van deze dagelijkse kleine irritaties. 

Fietsen in de schuur 

Elke fiets heeft tegenwoordig een fietsmand voorop. Hierdoor wordt elke fiets “twee meter” breder. Met 5 fietsen in de schuur wordt elke fiets bij binnenkomt neergezet, net na de deur zodat er niets meer bij kan, en dan staan er pas twee fietsen in. Wij hebben het geluk een garage te hebben met een achterdeur naar de tuin, waardoor we van twee kanten de garage in kunnen. Maar zelfs dan wordt er niet gekeken of iemand anders nog met zijn of haar fiets naar binnen moet. Ook worden de fietsen na school niet altijd gelijk in de schuur gezet, maar voor de deur van de schuur waardoor de deur niet open kan en er ook geen andere fietsen meer in of uit kunnen. Een van mijn dagelijkse rituelen is alle fietsen als een soort Tetris spel goed in de schuur te zetten zodat er een doorloop is in de garage en zodat iedereen bij zijn of haar fiets kan komen als ze deze nodig hebben.

Lichten aan laten staan

Hier kon mijn eigen vader zich ook altijd zo aan irriteren toen ik nog een puber was. Ik liet altijd mijn lichten aan staan in mijn kamer als ik naar buiten ging. Denk dat karma aan het werk is bij mijn eigen kinderen, want die doen NOOIT hun lichten uit, en zeker niet nu zo ook allemaal van die “led lights” in hun kamer hebben hangen. Mijn standaard vraag is dus al ze weg gaan “zijn jullie lichten uit?”, Ik krijg dan meestal een ‘ja’ maar als ik dan naar boven ga dan zijn het de licht knoppen die het te verduren krijgen omdat ik deze dan hardhandig en geïrriteerd uitzet. En daarnaast ben ik dan opzoek naar al die afstandsbedieningen van die led lights. Het goede nieuws is dat de meeste led lights werken op alle afstandsbedieningen dus als ik er 1 heb gevonden kan ik die voor alle kamers gebruiken.

Lege WC rol 

Iedereen kent wel dat WC tegeltje “denk niet bij de laatste vel, wie na mij komt redt het wel”. Deze hing bij mijn ouders in de WC (net als 500 ander tegeltjes). Maar is wel een kleine ergernis vanuit mij, hoe moeilijk kan het zijn om een WC rol te vervangen. Waar veel vrouwen een ergernis hebben over het naar niet naar beneden doen van een WC bril, heb ik dat met het niet vervangen van een WC rol. Of als ze het wel doen dan laten de lege WC rol in de WC liggen ipv weg te gooien. Ik ben momenteel een mooie toren aan het bouwen in de WC van alle lege WC rollen die niet worden opgeruimd en ik kan je zeggen dat deze al bijna tot aan het plafond zit.

Spullen op de vaatwasser

Dit is wel mijn ergste hoor 🙂 vooral net nadat ze hebben gegeten en zien dat de vaatwasser open staat met vieze vaat dan nog presteren ze het om hun bord en beker op de vaatwasser te zetten ipv erin. Het maakt niet uit hoevaak ik het zeg, ze doen het niet en ik denk stiekem dat ze het expres doen gewoon om mij te sarren.

Column vaatwasser inruimen

Kleren op de grond in hun kamer

Deze is zeker weten herkenbaar voor alle ouders met pubers! Eens in de maand als ze weer eens een opruim aanval krijgen of dat ze geen schone kleren meer in de kast hebben zie ik weer de kleur van hun laminaat en kunnen we snel hun kamer stofzuigen en dweilen voordat de halve Primark en Shine weer op de grond wordt gekwakt als vloerbedekking.

Foto door Wendelin Jacober via Pexels

Gerelateerde artikelen