Home » Leuke jaren 80 films om samen met je kinderen te kijken

Leuke jaren 80 films om samen met je kinderen te kijken

Door Leukvoordekids
jaren 80 films leuk voor de kids

Nu de bioscopen helaas nog steeds dicht zijn is het leuk om thuis vanaf de bank weer eens wat oude films te kijken samen met je kinderen die je vroeger zelf keek. Wij hebben een leuke selectie gemaakt van 7 films uit de jaren 80 waar wij zelf fan van waren en de eerste hebben we al samen met onze kids bekeken. Helaas staan ze niet allemaal op Netflix, maar ook leuk om te kijken op Marktplaats om te zien of iemand een oude DVD van een van deze film verkoopt.

The Karate Kid

The Karate Kid is een Amerikaanse drama/actiefilm uit 1984, met in de hoofdrol Ralph Macchio en Pat Morita. De film werd geregisseerd door John G. Avildsen. De film combineert elementen van een martialartsfilm met een Underdog-verhaal. De film kreeg drie vervolgen en een kortlopende animatieserie (bron wikipedia)

The Karate Kid: One final kick

Ghostbusters

Drie parapsychologieprofessors, die onderzoek verrichten naar het bestaan van geesten, verliezen hun baan bij een universiteit. Zonder bron van financiering gebruiken ze hun opgedane kennis om te starten met een bedrijfje, gespecialiseerd in het opruimen van spoken onder de naam Ghostbusters. Ze vestigen zich in een voormalige brandweerkazerne. Ondanks dat hun uitvindingen om spoken te vangen nog nooit zijn getest, blijken ze effectief. (bron wikipedia)

Ghostbusters (1984) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Back to the future

De films gaan over de avonturen van de scholier Marty McFly en uitvinder dr. Emmett L. Brown (‘Doc’) in uiteenlopende tijdsperiodes: het verleden (1885 en 1955), de tegenwoordige tijd (1985) en de toekomst (2015). (bron wikipedia) 

Helaas staat alleen deel 3 op netflix. Maar op marktplaats vind je vast wel iemand die nog een oude DVD heeft liggen van deel 1

Back To The Future [1985] - The DeLorean

Honey, I Shrunk the Kids

De verstrooide uitvinder Wayne Szalinski werkt aan zijn nieuwste creatie, een machine die mensen en voorwerpen kan doen krimpen tot 1% van hun normale omvang. De machine werkt echter nog niet goed, en vernietigt constant voorwerpen met zijn laserstraal dan dat ze verkleind moeten worden. Wayne is zo druk bezig met zijn uitvinding, dat hij zijn gezin verwaarloost. Zijn vrouw Diane, die werkt als makelaar, brengt de nacht bij haar moeder door, en zijn kinderen, Amy en Nick, moeten zichzelf grotendeels zien te redden. Wayne heeft ook problemen met zijn buurman, “Big Russ” Thompson. Thompsons kinderen, Ron en “Little Russ”, vinden hun buren ook maar vreemd.

(bron wikipedia)

Official Trailer: Honey, I Shrunk the Kids (1989)

Coming to America

Prins Akeem Joffer van de fictieve Afrikaanse staat Zamunda viert zijn 21e verjaardag, en maakt kennis met zijn aanstaande bruid die traditioneel door zijn vader is geselecteerd. Akeem is in weelde opgegroeid en zijn bruid is haar hele leven getraind om de toekomstige koning op zijn wenken te bedienen.
Akeem wil echter geen vrouw die feitelijk niets meer is dan een bediende. Hij wil liever een vrouw die echt van hem houdt, onafhankelijk van zijn status of rijkdom. Akeem krijgt zijn vader zover dat deze de bruiloft uitstelt omdat Akeem zogenaamd eerst nog wat van de wereld wil zien voordat hij in het huwelijk treedt. Samen met zijn persoonlijke bediende Semmi gaat Akeem vervolgens incognito naar het New Yorkse stadsdeel Queens op zoek naar een droomvrouw. (bron wikipedia)

Coming to America (1988) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

E.T.

E.T. vertelt het verhaal over Elliott (gespeeld door Henry Thomas), een eenzame jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen, genaamd E.T., dat gestrand is op de Aarde. Elliott en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze het wezen proberen geheim te houden voor hun ouders en de Amerikaanse regering. (bron wikipedia)

ET The Extra Terrestrial (1982) Official 20th Anniversary Trailer Movie HD

The Goonies

Projectontwikkelaars trachten de Goon Docks te kopen en te veranderen in een golfbaan. De Goonies willen dit koste wat kost voorkomen. Op zolder vindt Mikey, een van de Goonies, een schatkaart die naar een verborgen schat leidt. De jonge Goonies vinden dankzij hun nieuwsgierigheid een ingang naar een tunnel, maar de ingang bevindt zich vlak onder een restaurant dat gebruikt wordt door een criminele bende, genaamd de Fratellis.

De Goonies gaan de tunnel binnen en ontdekken een serie nare vallen, die hen bijna het leven kosten. Tot overmaat van ramp komen de Fratellis hen ook achterna. Uiteindelijk ontdekken de Goonies een heus piratenschip dat de schat bevat. De Fratellis ontdekken dit schip ook. Het schip is door de oude piraat voorzien van een hele reeks gemene vallen; de Fratellis zien dit niet in en de schat ontgaat hen. Het schip begint te bewegen en krijgt uiteindelijk zijn vrijheid; evenals de Goonies die meer dan genoeg geld hebben om hun land te behouden. (bron wikipedia)

The Goonies (1985) Official Trailer - Sean Astin, Josh Brolin Adventure Movie HD

Photo by Tima Miroshnichenko from Pexels

Gerelateerde artikelen