Home » 5 vliegvelden in Europa die je moet vermijden als je vliegangst hebt

5 vliegvelden in Europa die je moet vermijden als je vliegangst hebt

Door Leukvoordekids
vliegvakantie met kinderen

Het is weer de tijd van het jaar dat we onze zomervakantie gaan plannen en boeken. Als jij, je partner of een van je kinderen vliegangst heeft, boek dan maar niet naar een van deze vijf bestemmingen / vliegvelden in Europa. Volgens de statistieken van VALK hebben er zo’n 35 van de 100 mensen in meer of mindere mate vliegangst. Zo’n 22 van hen stappen nooit en onder geen enkele omstandigheid in een vliegtuig; de andere 13 vliegen slechts als het echt niet anders kan, en dan met grote moeite en onder veel spanning. Nog eens 10 van die zelfde 100 mensen vermijden het vliegen niet, maar zien er elke keer weer tegenop en vliegen nooit voor hun lol. Voor de overige 65 % de top 5 meest opvallende vliegvelden in Europa. Durf jij een retourtje te boeken naar een van deze Europese bestemmingen met je corona pas?

1. Gibraltar

Op nummer 1 staat bij ons toch wel het vliegveld van Gibraltar, de start en landingsbaan is maar 1800 meter lang en het meest opmerkelijke is dat er een weg midden over de start en landingsbaan loopt. Als er een vliegtuig moet landen of opstijgen dan gaan de stoplichten op rood.

Dangerous Gibraltar Airport | British Airways @ Gibraltar | 4K

2. Courchevel Airport 

Met zijn 545 meter de kortste landingsbaan van de wereld en als dat al niet spannend genoeg is heeft hij ook nog een hellingspercentage van 18,5% na de landing, kan je alvast wennen aan de afdaling tijdens je skivakantie in Frankrijk.

THE MOST DANGEROUS LANDING IN THE WORLD COURCHEVEL ALTIPORT

3. Madeira Airport (Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo)

Het vliegveld staat gedeeltelijk op palen in de Atlantische Oceaan. Door de ligging tussen een hoge berg en de Atlantische Oceaan mogen alleen speciaal getrainde vliegeniers hier landen want de wind kan hier heeeeeel sterk zijn en er zijn bijna geen rechte landingen mogelijk.

Plane Attempts to Land at Madeira Airport in Strong Winds || ViralHog

4. Barra Airport

Dit “vliegveld” op een van de Hebriden eilandjes in Schotland gebruikt het strand als start en landingsbaan. Het is een van de twee enige luchthavens ter wereld waar vliegtuigen het strand gebruiken om op te stijgen en te landen. Bij hoogtij wordt de baan overspoeld door de zee. Vluchtschema’s moeten op het eiland Barra dus rekening houden met de getijden. Overdag wordt het strand op natuurlijke wijze verlicht door de zon en ’s nachts laten een aantal auto’s op de parkeerplaats hun lichten aan om bij te dragen aan de zichtbaarheid van het vliegveld.

The most stunning landing spot in the world - Barra Airport

5. Svalbard Longyear Airport

Dit vliegveld in Noorwegen is het meest noordelijkste publieke vliegveld van de wereld maar heeft we een van de mooiste aanvliegroutes over de bergen met sneeuw en Noorse ijsbergen.

Flying to The World's Northernmost Airport with SAS - Longyearbyen, Svalbard!

Foto door Gustavo Fring via Pexels

Gerelateerde artikelen