Home » De Nationale Voorleesdagen 2022

De Nationale Voorleesdagen 2022

Door Leukvoordekids
prentenboeken voor tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022

De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van 26 januari t/m 5 februari 2022. 

Doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

De belangrijkste intermediairs in het aanspreken van de doelgroep zijn de Openbare Bibliotheken. Zij benaderen jaarlijks peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om hen te informeren over de campagne. Ook groep 1 en 2 van de basisschool zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het zijn voornamelijk prentenboeken die worden voorgelezen. In 2022 is het prentenboek van het jaar; ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Samenvatting van ‘Maar eerst ving ik een monster’

Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Maar eerst ving ik een monster - Preview

Bij het boek is ook een leuk lied geschreven door Chris Oelmeijer. Naast het voorlezen is het ook leuk om dit lied samen met je kind te zingen na het voorlezen.

Maar eerst ving ik een monster - Het lied | Nationale Voorleesdagen 2022

Bol.com heeft een mooie lijst samengesteld met een aantal mooie en leuke prentenboeken

Foto door Andy Kuzma via Pexels

Gerelateerde artikelen