Home » Meditatie voor kinderen

Meditatie voor kinderen

Door Leukvoordekids
meditatie voor kinderen

Hoe krijg je rust in huis nu de meeste weer thuis in quarantaine zetten? Moeder werkt thuis, vader werkt thuis en de kinderen moeten weer in thuis quarantaine en sommige hebben weer thuis-school. Het is vooral dat ‘moeten veranderen’ wat lastig kan zijn voor kinderen. Na bijna twee jaar thuis te zijn heeft een groot aantal kinderen last van stress en onzekerheid omdat ze de regelmaat van school en vriendjes missen. Er zijn veel veranderingen voor kinderen op dit moment die ze allemaal maar moeten zien te verwerken.

Zelf gebruiken we al een tijdje de mediatie app van Mediation moments en daar staan ook een aantal meditaties in voor kinderen. Waaronder dit filmpje van een geleide kindermeditatie ingesproken door de heerlijke relaxte stem van Michael zelf. 

Geleide Meditatie voor Kinderen | De Toverspiegel | Mediteren met en voor kinderen | Kindermeditatie

De kindermeditaties uit de Meditation Moments app zijn eenvoudige, rustgevende geleide meditaties. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren. Ook heerlijk om samen te doen voor het slapen gaan. Als ouders krijg je zo de kans aan het eind van een drukke dag samen met je kind(eren) een paar minuten te ontspannen. Misschien in het begin nog een beetje onwennig wanneer je dit nog nooit gedaan hebt, maar even lekker lachen kan ook ontladen. (Bron : Meditation Moments)

Foto door Monstera via Pexels

Gerelateerde artikelen