Home » Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Door Leukvoordekids
antwoord op wat eten we vandaag

Ik denk dat dit de meest gestelde vraag is aan ouders met tieners en pubers. Zoals in een vorige post beschreven communiceer ik tegenwoordig via Snapchat en daar is elke dag de vraag “wat eten we vandaag?”. Als ik eerlijk antwoord geef dan is de gebruikelijke Snap een vies gezicht van een van mijn kinderen.

Ik herinner mij zelf ook dat toen wij klein waren ik dit ook elke dag aan mijn moeder vroeg, haar standaard antwoord was altijd ‘stront met streepjes’ en een moeder van een van mijn vriendjes zei altijd ‘troep met vuurstenen’.  

Gek dat bijna elk kind dit aan zijn of haar ouders vraagt. Komt het dat het avondeten het belangrijkste moment van de dag vanwege het samenzijn van het gezin, of is de wens van elke kind om elke avond zijn of haar favoriete gerecht te eten, de welbekende 3 P’s : Pasta, Pizza of Patat. 

Om wat variatie te geven op de vraag “wat eten we vandaag?”, hieronder 15 suggesties die je kunt gebruiken. 

 • Wat de pot schaft
 • Troep met vuurstenen
 • Wollenwantensoep
 • Hopstokjes met vensterbankjes
 • Stront met streepjes
 • Gebakken trapleuning en gevulde doperwtjes
 • Gemalen poppenstront
 • Wijsneuzenzaad 
 • Olifantenkontenvlees uit blik
 • Prikkeldraad
 • Poep op een lapje
 • Husse met je neus ertussen
 • Gebakken tramrails met kopspijkers
 • Spinnen met groene zeep
 • Siepelsap met ramschubben

Foto door Alex Green via Pexels

Gerelateerde artikelen