Home » Leuke spelletjes tijdens het avondeten

Leuke spelletjes tijdens het avondeten

Door Leukvoordekids
spelletjes tijdens het eten

Het positieve van thuiswerken is dat steeds meer gezinnen samen eten. Waar er ‘normaal’ vaak sprake is van overwerk, laat thuis door de file, sportactiviteiten van de kinderen, muziekles etc. zijn we nu steeds vaker samen aan tafel. Gezellig en wat fijn!

Omdat we de hele dag al met zijn allen zijn kan het wel eens voorkomen dat er dan tijdens het eten niet veel meer wordt besproken, hier hebben wij een paar leuke oplossingen voor. Speel eens wat vaker een paar leuke spelletjes tijdens het eten.

Ik zie, ik zie wat zij niet ziet

Dit lijkt op het eerste gezicht ‘kinderachtig’ maar is ontzettend leuk en zo kom je er snel achter dat er spullen in je huis zijn die je was vergeten of die je eigenlijk heel stom vind. Kinderen zijn vaak zo creatief dat ze spullen in huis zien die jezelf als lang niet meer opvallen.

Ik heb een persoon in mijn hoofd

Dit is een spelletje waar het gezin teamwork van pas komt. De jongste uit het gezin mag beginnen en neemt een persoon in gedachte. Dit mag een familielid zijn, een tekenfilmfiguur, een bekende nederlander, het maakt niet uit. De rest van het gezin mag om de beurt een vraag stellen over deze persoon. Bijvoorbeeld, is het een vrouw, is het een bekende nederlander, kan deze persoon goed voetballen etc. De antwoorden mogen alleen bestaan uit “ja” of “nee”. Als het is geraden mag iemand anders uit het gezin een persoon kiezen. 

Dit is zo leuk dat het vaak voorkomt dat iedereen wel een paar keer aan de beurt komt tijdens het eten, zeker als je dit tijdens het gourmetten doet 🙂

Nieuwe dier met laatste letter van de vorige

Dit spelletje deden we vroeger vaak in de auto. Iemand begin met het noemen van een dier, bijvoorbeeld olifant, de volgende moet dan een dier noemen met een “t”, bijvoorbeeld tijger. De volgende dan met een “r”, bijvoorbeeld regenworm. De volgende dan met een “m” en ga zo maar door.

Je kan dit afwisselen met namen van steden, landen of namen van personen.

Stoelendans

Deze hebben wij zelf laatst gedaan. We hadden de eettafel midden in de huiskamer gezet en allemaal ons eten opgeschept. Toen de muziek aangezet en zijn we om de tafel gaan lopen. Als de muziek stopt dan ga je zitten voor het bord dat voor je staat op tafel. Eet dan een minuutje en zet de muziek weer aan, en herhaal dit een paar keer. Erg leuk om te doen.

Eten op de kamer van de kind(eren)

Neem een groot tafelkleed mee naar de kamer van je kind en zet daar al het eten op. Lekker op de grond in kleermakerszit eten. Voordeel is dat je kind zich trots voelt en van te voren wel even zijn of haar kamer moet opruimen 🙂 Dit is leuk om te combineren met een van de bovenstaande spelletjes.

Veel plezier en doe weer eens wat anders tijdens het eten. Eet Smakelijk!

Foto door  August de Richelieu from Pexels

Gerelateerde artikelen