Home » De leukste podcasts voor kinderen

De leukste podcasts voor kinderen

Door Leukvoordekids
de leukste podcasts voor kinderen

Podcasts zijn helemaal hip de laatste jaren en er is van elk onderwerp wel een podcast te vinden. Postcast zijn echter niet nieuw en komen uit de begin jaren 2000, zo ergens rond 2004. Het concept is bedacht door Adam Curry. De reden de naam podcasting draagt is niet gek. Curry’s idee kwam vooral omdat hij als hij zijn iPod gebruikte geen toegang had tot radio. Je kon er al je muziek op luisteren, maar het gesproken woord miste. Daarom maakte hij programma’s die je als MP3 op je iPod kon zetten.

Steve jobs hoorde van dit idee en vond het fantastisch, Apple bouwde een podcast-directory in iTunes en voegde de mogelijkheid toe om podcasts apart te beluisteren op je iPod. Ook kon je je via iTunes abonneren op podcasts. Als er dan een nieuwe aflevering was, werd hij automatisch gedownload en de eerstvolgende keer dat je je iPod ging aansluiten op je computer, direct gesynchroniseerd. 

Het is toen een lange tijd stil geweest rond de Podcast mede omdat de Ipod uit de mode raakte en iedereen een Iphone ging gebruiken. De laatste jaren is het gesproken woord weer in trek en kan je deze makkelijk beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Wat zijn nou de leukste podcasts voor kinderen om te beluisteren? wij hebben er een aantal op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn om samen met je kids te beluisteren. Een aantal zijn gewoon leuk en er zijn ook veel leerzame podcasts te vinden op Spotify.

Meer te beluisteren via Kinderpodcasts.nl

Foto door Alena Darmel via Pexels

Gerelateerde artikelen